Potenciál zneužití výrobků civilní pyrotechniky - Matoušek, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2013)
Práce se zabývá analýzou potenciálu zneužití výrobků zábavní pyrotechniky kategorií 1, 2 a 3. Byl vytvořen algoritmus výběru výrobků s největším potenciálem zneužití. Tento algoritmus byl následně experimentálně ověřen na běžně dostupné zábavní pyrotechnice. Dále byl proveden experiment replikující bombový útok v Bostonu a bylo zjištěno, že k tomuto útoku mohly být použity pyrotechnické slože, obsažené ve výrobcích zábavní pyrotechniky.

This thesis analyses misuse potential of category 1, 2 and 3 firework´s products. An algorithm for selection of pyrotechnic products with the biggest potential of misuse was created and experimetally tested on common firework products. An experiment replicating the Boston incident was also conducted. And in this experiment was found out, that pyrotechnical compositions used in common firework products could have been used.
Potential for Misuse of Products of Civil Pyrotechnics
Keywords: Pyrotechnická slož; Zneužití; Zábavní pyrotechnika; Posouzení potenciální nebezpečnosti.; Pyrotechnic composition; Misuse; Fireworks; Potential danger assesment.