Řízení odpadového hospodářství v podniku - Mlejnek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská)
Cílem mé bakalářské práce je analyzováním současného stavu odpadového hospodářství navrhnout vhodné postupy pro odstranění, likvidaci a využití odpadů s cílem minimalizovat náklady na jednotlivé odpady. V první časti je vysvětleno odpadové hospodářství, jak se dělí jednotlivé druhy odpadů, jejich zpracování, nakládání s nimi a využívání. Další část analyzuje stav odpadů a produkci v podniku a na základě informací pak v poslední části je navrhnuté řešení pro zlepšení životního prostředí.

This thesis analyze the current state of waste economy management in the company with aim for draft to put forvard for reuse, disposal and removal to minimize the cost of waste. First part gets on with classify the type of waste management, waste divide and utilization. Next part looks into the state of waste and production in company. The last part is based on previous and it is suggested for improvement in solution of the environment.
Waste Economy Management in the Company
Keywords: Odpad; nebezpečný odpad; odpadové hospodářství; původce odpadu; čistší produkce; obal; obalové hospodářství; nakládání s odpady; podnik; životní prostředí; biostanice.; Waste; dangerous waste; waste management; waste handling; Cleaner Production; package; package management; producer of the waste; business; environment; biostation.