Výroba modelového zařízení pro součást "Těleso" s využitím CAD/CAM software v podmínkách firmy Armo Metal Brno. - Gulda, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Projektová práce obsahuje informace o výrobě modelového zařízení pro součást “Těleso“ s využitím CAD/CAM software SolidWorks, Surfcam. 3D CAD SolidWorks umožňuje navrhnout kompletním řešení pro daný díl nebo sestavu. Obráběcí software Surfcam umožňuje počítačovou přípravu 3osé obrábění, navržení řezných nástrojů, generování NC kódů s následným postprocesingem pro řídící systém Heidenhain iTNC 530 a následné obrábění na stroji MCV 1210 CNC. Systém Surfcam umožňuje ověřovat dráhy nástroje a upozorňuje na případné kolize s modelem či upínacím přípravkem.

The Project contains the information about the production of pattern for body with using CAD/CAM system SolidWorks, Surfcam. Three-dimensional Cad SolidWorks makes a full suggestion of existing part or formation. Machining software Surfcam makes computer preparation possible to 3-axis machining, project of cut tools, generation of NC codes with postprocesing for control system Heidenhain iTNC 530 and machining on MCV 1210 CNC. Surfcam system makes a check on trajectory of toll and notices clashes with pattern or fixture.
Solution technology of production body of model "Těleso"-part to CAD/CAM in condition firm Armo Metal Brno.
Keywords: CAD/CAM; SolidWorks; Surfcam; 3osé obrábění; NC kód; programovací jazyk; řídící systém dat; obráběcí centrum MCV 1210 CNC.; CAD/CAM; SolidWorks; Surfcam; three axis machining; NC program; programming language; data control system; MCV1210 CNC machining centre.