Bateriové úložiště s akumulátory v druhém životním cyklu - Král, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Bakalářská práce pojednává o problematice spojené s řešením energetických uložišť. Zabývá se rozborem využívaných typů akumulátorů, zaobírá se jejich výhodami, nevýhodami, na jakém principu fungují. Je zaměřena na možnosti a problematiku využití akumulátorů v režimu „Second life“. Je zde představen následný proces přípravy baterií pro další aplikaci a definované testy nutné pro vyhodnocení stavu akumulátorů před dalším použitím. V závěru jsou provedeny samotné návrhy energetických uložišť a topologie blokového zapojení energetického uložiště.

The bachelor thesis deals with problems related to the solution of energy storage. It deals with the analysis of used types of accumulators, deals with their advantages, disadvantages, on what principle they work. It focuses on the possibilities and problems of using batteries in the "Second life" mode. It presents the subsequent process of preparing batteries for further application and defines the tests necessary to evaluate the condition of batteries before further use. Finally, the actual energy storage designs and the block topology of the energy storage are presented.
Battery storage with second life cycle batteries
Keywords: Akumulátory; energetické uložiště; second life; problematika uložišť; baterie; akumulace elektrické energie; SOH; SOC; SOF; SOT; blokové zapojení.; Batteries; energy storage; second life; storage issues; batteries; energy storage; SOH; SOC; SOF; SOT; block diagram.