Vyhledávač pro web VUT - Vŕbik, Pavol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Cieľom tejto práce je navrhnúť a implementovať nové vyhľadávanie pre IS VUT s použitím nástroja pre fulltextové vyhľadávanie. Pôvodne používané vyhľadávanie spôsobovalo nadmerné zaťaženie databázy, a preto ho bolo potrebné nahradiť. Na základe vykonanej analýzy bol ako vhodný nástroj pre fulltextové vyhľadávanie vybraný Elasticsearch. Pre tento nástroj boli pripravené textové analyzátory, ktoré umožňujú jazykovú analýzu v českom a anglickom jazyku. Pre synchronizáciu dát medzi centrálnou databázou a Elasticsearch bol implementovaný nástroj, ktorý sa spúšťa v pravidelných intervaloch a udržuje tak vyhľadávanie aktuálne. Výsledkom práce je nové vyhľadávanie integrované do vyhľadávačov vo verejnej časti informačného systému VUT.

The goal of this thesis is to design and implement a new search for the BUT IS using a full-text search tool. The originally used search was causing excessive load on the database, and therefore, needed to be replaced. Based on the analysis performed, Elasticsearch was selected as a suitable tool for full-text search. For this tool, text parsers were prepared to allow linguistic analysis in Czech and English. To synchronize the data between the central database and Elasticsearch, a tool was implemented that runs at regular intervals to keep the search up-to-date. The result of the work is a new search integrated into the search engines in the public part of the BUT information system.
Search engine for the BUT website
Keywords: Vyhľadávanie; fulltextové vyhľadávanie; vyhľadávanie informácií; vyhľadávač; Elasticsearch; IS VUT; PHP; SQL; REST; Guzzle; Search; fulltext search; information retrieval; search engine; Elasticsearch; IS BUT; PHP; SQL; REST; Guzzle