Posouzení rizika ve vybrané obci s rozšířenou působností s návrhem opatření na snížení ztrát a škod na veřejných aktivech - Struhařová, Ivana (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2020)
Diplomová práce „Posouzení rizik ve vybrané obci s rozšířenou působností s návrhem opatřeni na snížení ztát a škod ve veřejných aktivech“ se zabývá analýzou a hodnocení stávajícího stavu ve vybrané obci s rozšířenou působností. Vize první části je analyzovat současný stav problematiky analýzy a hodnocení rizik na území. Druhá část práce obsahuje použité metody k problematice analýzy rizik území, zhodnocení současného ohrožení v obci, zajisti návrh z opatření pro cílené řízení rizik.

Dissertation "Risk assessment in selected municipality with extended powers with precautions suggestion to eliminate losses and damages to public assets" deals with analyses and assessment of the current situation at the selected municipality with extended powers. Vision of the first part of the thesis is to analyse current status of the analysis issues and risk assessment on the territory of the municipality. The second part of the thesis contains methods to achieve the risk assessment, evaluation of the current threats in the municipality and will provide a draft measure for the targeted risk management.
Risk Assessment in a Municipality with Extended Authority and a Proposal of Measures for Reducing Losses on Public Assets
Keywords: Bezpečnost státu; mimořádná událost; analýza rizik a hodnocení rizik; All-Hazard-Approach; What-If metoda; National security; emergency; risk analysis and risk assessment; All-Hazard-Approach; What-If method