Plynné emise ze spalování biomasy - Ptáček, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou plynných emisí ze spalování biomasy. Popisuje, jak emise vznikají a jaký mají dopad na zdraví člověka a životní prostředí. V experimentální části byly změřeny a porovnány emise pro různá paliva na dvou spalovacích zařízeních. Také byly určeny emisní třídy těchto spalovacích zařízení.

Bachelor thesis deals with production of gaseous emissions from biomass combustion. It describes how emissions arise and how they affect human health and environment. In experimental part of the thesis emissions were measured and compared for different types of fuel in two combustion devices. Emission classes of combustion devices were also determined.
Emissions from biomass combustion
Keywords: Plynné emise; biomasa; spalování; emisní třída; oxidy dusíku; oxid siřičitý; oxid uhelnatý; Gaseous emissions; biomass; combustion; emission class; nitrogen oxides; sulphur dioxide; carbon monoxide