Řízení pohledávek v obchodní korporaci - Polachová, Renata (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou řízení pohledávek v obchodní společnosti a je rozdělena do tří částí. Teoretická část se zaměřuje na vysvětlení základních pojmů, které jsou v této problematice důležité. Analytická část následně zobrazuje konkrétní situaci řízení pohledávek ve vybrané společnosti a návrhová část přestavuje vlastní návrhy na zlepšení zavedeného systému řízení pohledávek.

The Bachelor Thesis deals with issues of receivables management in the company and is divided into three parts. The theoretical part focuses on explaining the basic concepts, that are important in this issue. The analytical section shows the specific situation of receivables management in the selected company and the draft part presents its own suggestion for improvement of the established receivables management system.
Receivables Management in Corporation
Keywords: pohledávka; řízení pohledávek; opravné položky k pohledávkám; zajišťovací prostředky; vymáhání pohledávek; receivables; receivables management; provisions for bad debts; hedging instruments; recovery of debts