Analýza radarových signálů s vnitropulsní modulací v Matlabu - Trnčíková, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá vlivem vnitropulsní modulace na funkci neurčitosti. Funkce neurčitosti nám udává rozlišovací schopnost systému v dálce a Dopplerově kmitočtu. Práce se skládá z obecného popisu základů radiolokace, jednotlivých modulací a vlastního řešení v programu MATLAB s využitím řídkých matic. V textu jsou obsaženy grafy funkcí neurčitosti pro jednotlivé modulace, vytvořené v MATLABu

This thesis is dedicated to pulse modulation influence to the ambiguity function. The ambiguity function indicates the resolution of the system in range and Doppler frequency. The thesis contains the general introduction of radiolocation basis, individual modulations and the solution in MATLAB environment utilizing spare matrix principles. Graphs of ambiguity function for individual modulations created in MATLAB environment are included in the text.
Radar Signals with Pulse Compression Analysis in Matlab
Keywords: Dopplerův kmitočet; funkce neurčitosti; vnitropulsní modulace; řídká matice; MATLAB.; Doppler frequency; ambiguity function; pulse modulation; spare matrix; MATLAB.