Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení - Kubíková, Natálie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení finanční situace vybrané společnosti v letech 2014–2018. První část bakalářské práce je zaměřena na teorii, která vysvětluje pojem finanční analýza, její metody a postupy. Praktická část využívá tato teoretická východiska pro vlastní výpočty, které jsou použity pro hodnocení společnosti a na návrhy pro zlepšení dané finanční situace.

The bachelor’s thesis focuses on the evaluation of the financial situation of the selected company in 2014 – 2018. First part of bachelor’s thesis focuses on the theory which describes what is financial analysis and its methods. The practical part uses these theore-tical points for own methods, which are used for the evaluation of the company and for suggestions for improving the given financial situation.
Evaluation of the Economic Situation of the Selected Private Corporation and Proposals to its Improvement
Keywords: finanční analýza; ukazatele finanční analýzy; výkaz zisků a ztrát; rozvaha; financial analysis; financial analysis indicators; profit and loss account; balance sheet