Metody segmentace webových stránek - Grnáč, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Cieľom tejto práce je preskúmať segmentačné algoritmy a z nich vybrať vhodný variantu ktorá bude sa implementuje do systému FitLayout. Následne po implementácií  porovnať túto variantu segmentačného algoritmu s referenčným segmentačným algoritmom,  ktorý je už v systéme FitLayout implementovaný. Úvod práce sa zaoberá zoznámením sa s problematikou segmentácie a systémom FitLayout. Ďalej sú popísané a porovnané segmentačné algoritmy ktoré boli vhodnými kandidátmi pre integráciu do systému FitLayout. Praktická časť práce obsahuje popis implementácie a integrácie zvoleného algoritmu a taktiež  porovnanie týchto dvoch algoritmov pri segmentácií rôznych webových stránok.

The aim of this work is to investigate segmentation algorithms and to select an appropriate variant which will be implemented in the FitLayout system. Then, after implementation  to compare this variant of the segmentation algorithm with the reference segmentation algorithm,  which is already implemented in the FitLayout system.  At the beginning, thesis deals with the introduction to the problem of segmentation and description of FitLayout system. In the next part, the segmentation algorithms that were suitable candidates for integration into the FitLayout system are described and compared. The practical part of the thesis includes a description of the implementation and integration of the chosen algorithm and also  comparison of the two algorithms in segmenting different web pages.
Web Page Segmentation Methods
Keywords: segmentácia; web; webové stránky; algoritmy; FitLayout; segmentácia; web; web pages; algorithms; FitLayout