Rozbor efektivnosti investičního projektu - Bajzová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Diplomová práce rozebírá a posuzuje investiční projekt společnosti SAKO Brno, a.s. a jeho vlastní efektivnost. První část obsahuje teoretické poznatky o investiční činnosti, postup a možné metody jejího hodnocení. Druhá část je věnovaná seznámení s firmou a investičním projektem „Odpadové hospodářství Brno“. Dále je provedena finanční analýza a propočty spojené s investičním projektem. V závěru dojde ke zhodnocení, zdali je projekt rentabilní, kdy dojde k jeho návratnosti a k formulování případných opatření pro další investiční projekty.

This master’s thesis analyze and assesses the investment project of SAKO Brno and its own effectiveness. The first part includes theoretical knowledge of investment practices, procedures and possible methods of evaluation. The second part is devoted to familiarization with the company and the investment project "Waste Management Brno". In addition, financial analysis and calculations associated with the investment project. The conclusion will assess whether the project is profitable, when will it return and formulation of possible measures for other investment projects.
Analysis of the Effectiveness of the Investment Project
Keywords: Investice; efektivnost investic; metody hodnocení investic; čistá současná hodnota; investiční rozhodování.; Investment; investment efficiency; methods of investment evaluation; net present value; investment decisions.