Pokročilá vibrodiagnostika točivých strojů - Duráníková, Andrea (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou diagnostiky točivých strojů. K řešení byla využita online diagnostika společně s tvorbou vyhodnocovací aplikace v prostředí Matlab. Provedeným testováním byla získána data pro použití neuronové sítě. Výsledkem bylo určení stavu modelu pomocí uživatelské aplikace.

The diploma thesis deals with the issue of diagnostic of rotating machines. Online diagnostics was used for the solution with the creation of an evaluation application in the Matlab. Through the performer testing, data was obtainde for the use of an neural network. The result was the determination of the state of the model using the user application.
Advanced vibration diagnostics of rotating machines
Keywords: Online diagnostika; vyhodnocení neuronovou sítí; diagnostika točivých strojů; porucha ložiska; porucha typu nevyváženost; Online diagnostic; evaluation with neural network; diagnostic of rotating machines; bearing failure; imbalanced failure