Kastlová okna – jejich náhrady v detailu - Halamíčková, Jana (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta architektury, 2013)
Jak správně nahradit kastlová okna ? Co je tou hodnotou, která původní kastlová měla, a dnes se ji snažíme naplnit ? Má smysl původní kastlová okna nahrazovat replikami, i když od nich očekáváme tepelně – technické vlastnosti, které tento systém není scho

How to replace double window correctly ? What is the value of double window that we are aiming for today ? Is it reasonable to replace double window with new exact copies of double windows, even if we expect same technical parametetrs as for new europrofi
Frame windows - their compensation in detail
Keywords: kastlové okno; rekonstrukce eklektizující historické fasády; doudle window; restoration of eclectic historici fasade