Bezdrátová nabíjecí stanice - Pokorný, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Práce se zabývá možnostmi bezdrátového nabíjení a přenosem elektrické energie pomocí indukčních cívek. Popsány jsou základní modely vzduchových cívek pomocí simulačního softwaru CST. Výrobek se skládá z měniče pro vysílací cívku, dvou cívek s feromagnetickým stíněním, synchronního usměrňovače a nabíjecího obvodu pro baterii. Komunikaci zajišťuje 8-bitový mikrokontrolér s bezdrátovými moduly a ethernet shield pro monitorování online. Cílem práce je návrh bezdrátové nabíjecí stanice s přenosem výkonu 40 W s možností online sledování stavu nabíjení.

The paper deals with possibilities of wireless charging and transmission of electric energy using inductive coils. Basic models of air coils are described using CST simulation software. The product consists of a transducer for transmitting coil, two coils with ferromagnetic shield, synchronous rectifier and battery charging circuit. Communication is provided by an 8-bit microcontroller with wireless modules and an ethernet shield for online monitoring. The aim of the thesis is to design a wireless charging station with a power transfer of 40 W with the possibility of online monitoring of the charging state.
Wireless charging station
Keywords: bezdrátové nabíjení; indukční; transformátor; energie; vzduchová cívka; wireless charging; induction; transformer; energy; air coil