Nástroj pro podporu časového plánování v projektech: Metody CPM a PERT - Beneš, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Práce se zabývá tématem projektového řízení. Nejprve je vysvětlena teorie týkající se problematiky projektového řízení a principy metod CPM (Critical Path Method) a PERT (Program Evaluation and Review Technique). Dále je na základě analýzy dostupných nástrojů na trhu proveden návrh nové aplikace a jeho implementace. Aplikace byla implementována v jazyce Java. Závěrem jsou zhodnoceny dosažené výsledky a je uveden návrh možných rozšíření.

This bachelor's thesis deals with project management. At first is explained theory of project management and principles of method CPM (Critical Path Method) and PERT (Program Evaluation and Review Technique). Based on the analysis of existing tools for planning was made design and implementation of our aplication. The system has been implemented in programming language Java. Conclusion is made summary of the achieved results and~possible future extension.
A Tool for Time Planning Support in Projects: CPM and PERT Methods
Keywords: projekt; projektový management; řízení projektu; trojimperativ; životní cyklus projektu; plán projektu; CPM; PERT; nástroje pro řízení projektu; Project; Project Management; Project Triple Constraint; Project Life Cycle; Project Plan; Critical Path Method; Program Evalution and Review Technique; Project Management Tools