Design kombinovaného dětského kočárku - Smrčková, Milada (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Hlavním cílem této diplomové práce je návrh designu dětského kombinovaného kočárku akceptující požadavky a potřeby uživatelů nejen dětských, ale i dospělých. Mimo dodržení obecných technických, konstrukčních a ergonomických parametrů by měla být základním stavebním kamenem designu jednoduchost, originalita a nápaditost, která by se měla promítnout nejen do všech tvarových částí kočárku, ale i do řešení funkčních a konstrukčních prvků. Cílem je tedy také posunout design a funkci dětských kombinovaných kočárků o další úroveň výš.

The main aim of this master’s thesis is the design of combined child stroller which will be accepted the demands and needs of the users, not only children but also their parrents. Outside the observance of general technical, structural and ergonimical parameters should be the base of design simplicity, originality and creativity, which should bereflected to all shape of parts of the stroller, but also in addressing the functional and structural elements. The aim is therefore also move the the design and function of children's strollers combined on the next level up.
Design of Combined Pram
Keywords: Kombinovaný kočárek; dítě; zdraví; ergonomie; bezpečnost; jednoduchost; konstrukce; design; Combined stroller; child; health; ergonomics; safe; simple; construction; design