Ja som tu neni - Daneková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Koncept mimikry, kamufláže a zmiznutia som si vybrala z dôvodu, že ma zaujíma téma splynutia a neviditeľnosti. Stratiť sa v prírode alebo v meste pomocou tela a oblečenia. Vytvorila som odev, ktorý bude skúmať účinnosť kamufláže pre bežných ľudí každodenne sledovaných kamerami. Odevom chcem zistiť, či sú digitálne zariadenia dostatočne vyspelé na to, aby rozpoznali človeka aj v prípade keď bude mať končatiny navyše a zahalenú tvár s viditeľnými očami. V mojej práci využívam viaceré digitálne zariadenia, ktorými zisťujem účinnosť vytvoreného odevu. Pre porovnanie a lepšie zameranie človeka som ušila odevy dva. Jeden z nich je jednofarebný a druhý, ten dôležitejší, potlačený glitchom. Odevy testujem v interiéri aj v exteriéri. Výsledkom práce sú fotografie a videá človeka v oboch odevoch.

I have chosen the concept of mimicry, camouflage and disappearance because the subject of fusion and invisibility interests me. To vanish in the nature or in the city just with the help of body and clothes. For the purpose of this thesis I have created an outfit that will prove effectiveness of camouflage for the ordinary people watched by cameras everyday. By using this outfit I should find out whether digital devices are sophisticated enough to recognize a person even in the case that he has more legs or arms and his face is covered only with the eyes visible. In my thesis I am using several kinds of digital devices by which I am trying to figure out the effectiveness of created outfit. For comparation and better capture of person I have created two types of outfit. One of them is monochromatic while the second one, and more essential one, is printed with glitch. I am testing these two outfits both in exterior and interior. The outcome of the thesis are photographs and videos of person dressed in created outfits.
I am here it is not
Keywords: mimikry; kamufláž; glitch; detekcia tváre; detekcia; odev; video; inštalácia; mimicry; camouflage; glitch; face detection; detection; clothing; video; installation