Jezdecký areál Skalka - Pobucký, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Předmětem diplomové práce je návrh jezdeckého areálu. Areál je umístěn v okrajové části obce Střítež nad Bečvou, okres Vsetín. Areál tvoří hlavní budova, stáje se zázemím pro jezdce a jezdecká hala. Hlavní budova má dvě nadzemní podlaží. V přízemí je navržena restaurace a sál. Ve druhém podlaží se nachází penzion s 10 lůžky. Součástí hlavní budovy je soukromá obytná část pro majitele areálu. Ve stájích je možnost ustájit 14 koní. Areál je navržen jako nové turistické místo v dané oblasti. V rámci diplomové práce je zpracován projekt hlavní budovy. Stavba je zděná z keramických tvárnic a je zastřešena sedlovou a plochou střechou. Součástí diplomové práce jsou dvě specializace – návrh vedení zdravotně technické a plynovodní instalace, návrh ocelového vazníku.

The aim of this diploma thesis is a design of a horse riding centre. The horse riding centre is situated on the outskirts of the village of Střítež nad Bečvou in the Vsetín district. Within the horse riding centre, there are a main building a swell as horse stables with other equestrian facilities for riders and a riding hall. The main centre building has two above-ground floors. On the ground floor, there is a restaurant and a reception hall. On the first floor, there is a guest house providing rooms with ten beds in total. The main building also includes a private residence for the centre owner. The stables provide fourteen boxes for horses to be stabled. The horse riding centre is designed to play a role of a new tourist attraction in the region. The diploma thesis deals with the main building design. The building is supposed to be bricked with ceramic blocks and roofed with a gable roof but partly also with a flat roof. The thesis also looks into two special features – the design of health-technical installation, gas and water plumbing. Last but not least, it designs a steel roof truss.
Equestrian centre Skalka
Keywords: vazníkový krov; zelená střecha; jezdecká hala; restaurace; keramické zdivo; roof truss; green roof; riding hall; restaurant; clay masonry