Externí uživatelské rozhraní s USB - Sládeček, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Bakalářská práce se zabývá vývojem uživatelského rozhraní, které komunikuje s hostitelským systémem přes USB. V úvodu práce jsou zmíněny existující alternativy takového zařízení. Následně je probrána základní teorie komunikace přes USB. Hlavním cílem práce je výběr hardwarových částí zařízení, jako je USB komunikátor, displej, LED, tlačítka a kompletní vývoj ovládací knihovny. Výsledkem práce je plně funkční zařízení s ovládací knihovnou.

This work elaborates on development of simple user interface module which can communicate with host system via USB. Existing alternatives for this kind of device are described first, followed by basic theory of USB communication. Goal of the thesis is the selection of hardware parts , electrical and mechanical design of the device and implementation of the software library. The result of this work is functional device prototype complemented by fully-featured software library.
An external user interface with USB
Keywords: Uživatelské rozhraní; USB; hardware; displej; mikrokontrolér; převodník; joystick; User interface; USB; hardware; display; microcontroler; converter; joystick