Řízení modelu výtahu - Žůrek, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá návrhem algoritmu řízení laboratorního modelu výtahu a vizualizací v programu Factory Talk View Studio. V úvodu práce je stručně popsána průmyslová komunikační síť AS-Interface a v praxi používané algoritmy řízení výtahů. V další kapitole je popsáno uspořádání a jednotlivé části laboratorního modelu výtahu. V neposlední řadě se zde řeší také komunikace mezi patry výtahu, kabinou a masterem AS-Interface a návrh funkčních bloků v programu RSLogix 5000. Hlavní náplní diplomové práce je návrh algoritmu řízení výtahu, ve kterém se využívá obousměrné sběrné řízení. V poslední kapitole je uveden návrh vizualizace výtahu, kterou lze tento výtah ovládat.

My graduation theses is focused on project of algorithm proceedings laboratorial model of a lift and visualization in computer program Factory Talk View Studio. In introduction is written about industrial comunication network AS-Interface and in practise used algorithm proceedings of a lift. In following capitol is described system and several parts of laboratorial model of a lift. Not least is solved also comunication among floors of a lift, cabin and master AS-Interface and project of functional block in computer program RSLogix 5000. General purpose of master’s theses is project algorithm proceedings of a lift which use double-sided collecting proceedings. In last chapter is noticed project of visualization, which control a lift.
Control of lift model
Keywords: PLC Rockwell Automation; Vizualizace modelu výtahu; Řízení modelu výtahu; PLC Rockwell Automation; Visualization of lift model; Control of lift model