Rekonstrukce polyfunkčního domu v Prostějově - Fixelová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Předmětem diplomové práce je vypracování návrhu rekonstrukce polyfunkčního domu v Prostějově. Objekt se skládá z jednoho podzemního a pět nadzemních podlaží a dále na něj navazují dva přízemní přístavky v prostoru uzavřeného dvora. Nosný systém budovy tvoří částečně železobetonový skelet a částečně zdivo z cihel plných pálených. Stropní konstrukce jsou tvořeny monolitickými deskovými, žebrovými a bedničkovými železobetonovými konstrukcemi, zastřešení hlavního objektu je pomocí šikmé střechy s krytinou z betonových tašek, přístavky jsou zastřešeny plochými střechami.

The subject of this final thesis is elaboration of revitalization of multifunctional building in Prostějov. The main building has one basement and five floors and two extensions in closed yard. Load bearing system of building is partly from rainforced concrete frame and partly from brickwork. Floor structures are made from rainfroced concrete constructions, main building has a pitched roof and extensions has a flat roofs.
Revitalization of multifunctional house in Prostejov
Keywords: Polyfunkční dům; rekonstrukce; sanace vlhkého zdiva; šikmá střecha; plochá střecha; železobetonový skelet; zdivo cpp; tepelně-izolační omítky; Multifunctional building; revitalization; rehabilitation of wet masonry; pitched roof; flat roof; reinforced concrete frame; brickwork; thermal insulation plaster