Stanovení hodnoty podniku - Synková, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Tato diplomová práce je zaměřena na stanovení hodnoty podniku s názvem Kovo HB, s.r.o. Nejprve je vypracována strategická a finanční analýza, jejichž závěry jsou shrnuty do SWOT analýzy. Následuje sestavení finančního plánu a samotné ocenění za použití vybraných výnosových metod. Výsledná hodnota oceňovaného podniku je tak stanovena k 31. 12. 2015 a to metodou diskontovaných peněžních toků a metodou ekonomické přidané hodnoty.

This diploma thesis is aimed to a value assessment of the Kovo HB, s.r.o. company. Firstly, the strategic and financial analyses were processed, which results are resumed in SWOT analysis. Subsequently, the financial plan was arranged and the value assessment itself was appointed by using selected revenue methods. The final value of the company was appointed to the 31st December 2015 by the methods of discounted cash flow and Economic Value Added.
Business Valuation
Keywords: ocenění podniku; strategická analýza; finanční analýza; SWOT analýza; generátory hodnoty; finanční plán; vážené průměrné náklady na kapitál; WACC; diskontovaný peněžní tok; DCF; ekonomická přidaná hodnota; EVA.; valuation of the firm; strategic analysis; financial analysis; SWOT analysis; value drivers; financial plan; the weighted average cost of capital; WACC; discounted cash flow; DCF; economic value added; EVA.