Využití nepevného nástroje – polyuretanu – ve tváření - Zigáček, Štěpán (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
ZIGÁČEK Štěpán: Využití nepevného nástroje – polyuretanu – ve tváření Projekt vypracovaný v rámci bakalářského studia oboru B-STI Strojní inženýrství je literární studií zaměřenou na výrobní metody tváření pomocí elastomerů. Rešerše se zabývá základním rozdělením a principy všech možných způsobů využití elastomerů se zaměřením na využití polyuretanu s ukázkami použití a vyhodnocením jejich výhod a nevýhod.

ZIGÁČEK Štěpán: Utilization of an elastic tool made of polyurethane in forming technologies This project elaborated within bachelor study program B-STI Mechanical engineering is literary study focused on manufacturing methods of forming by elastomers. The recherche deals with the basic division and principles of all possible utilizations of elastomers focusing on the usage of polyurethane with examples and evaluation of their advantages and disadvantages.
Utilization of an elastic tool made of polyurethane in forming technologies
Keywords: polyuretan; tváření; polyurethane; forming