Bytový dům - Šnobltová, Simona (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Diplomová práce se zabývá návrhem nosné železobetonové konstrukce novostavby bytového domu, který disponuje čtyřmi nadzemními a jedním podzemním podlažím. Nejprve byl celý objekt namodelován v programu Scia Engineer a poté byly vybrány určité prvky konstukce, které byly podrobněji navrženy a posouzeny. Podrobně byl zpracován výpočet dvou stropních desek (deska nad 1.PP a deska typického podlaží), sloupu podzemního podlaží, železobetonového schodiště jdoucího z prvního podzemního do prvního nadzemního podlaží a železobetonové suterénní stěny.

The diploma thesis deals with the design of the load-bearing reinforced concrete structure of a new apartment building, which has four above-ground and one underground floor. First, the entire object was modeled in the Scia Engineer program, and then certain elements of the structure were selected, which were designed and assessed in more detail. A detailed analysis was carried out for two ceiling slabs (a slab above the underground floor and a slab of a typical floor), a pillar of the underground floor, a reinforced concrete staircase going from the first underground to the first above ground floor and a reinforced concrete basement wall.
Residential Building
Keywords: Monolitická konstrukce; železobeton; lokálně podepřená deska; bytový dům; zatížení; sloup; suterénní stěna; železobetonové schodiště; vnitřní síly; dimenzování; mezní stav únosnosti; pezní stav použitelnosti; průhyb; ohybový moment; normálová síla.; Cast-in-place structure; reinforced concrete; point-supported slab; column; apartment building; load; basement wall; staircase; internal forces; ultimate and serviceability limit state; bending moment; axial force; punching