Návrh vytápění budovy pro rekreaci - Ficková, Romana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Tato bakalářská práce se bude zabývat jedním hlavním tématem, a to je vytápění penzionu. Bude rozdělena do tří částí – teoretické, výpočtové a na závěr taky projektové. V teoretickém přehledu práce je představen historický vývoj biomasy, hlavně pelet, a potom budou také zmíněny kotle na pelety jakožto zdroj vytápění. Výpočtová část je zaměřena na konkrétní návrh vytápění a také ohřevu a teplé vody. V poslední, tudíž projektové části je k dispozici technická zpráva a projekt objektu.

This bachelor thesis will deal with one main topic, and that is the heating of a guesthouse. It will be divided into three parts - theoretical, computational and finally project. In the theoretical overview of the thesis, the historical development of biomass, mainly pellets, is presented and then pellet boilers as a heating source will also be mentioned. The computational part is focused on the concrete design of heating as well as hot water. In the last, therefore project part, there is a technical report and a design of the building.
Heating Design of the Guesthouse
Keywords: Vytápění; penzion; pelety; kotel na pelety; otopná soustava; otopné těleso; historie; Heating; guesthouse; pellets; pellet boiler; heating system; heating element; history