Místo ve středu města? Brno – Lokalita Benešova (od ulice Nádražní po Malinovského náměstí) - Foltýnek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Historicky se lokalita Benešova nachází na hranici středověkého města Brna v místě bývalého barokního opevnění. V devatenáctém století po zbourání fortifikace byla realizována výstavba okružní třídy s převážně blokovými veřejnými budovami a parkovými plochami. Nově navržená struktura zástavby se snaží dotvořit brněnský Ring v jeho nedokončené části a navazuje na tradici významných veřejných budov na okružní třídě.

Historically, the locality Benešova located on the edge of the medieval city of Brno in the former site of the Baroque fortification. In the nineteenth century, after the demolition of the fortifications were being built ring road block with mostly public buildings and park areas. The newly designed structure of the buildings are trying to complete Brno Ring in the unfinished part and continues the tradition of major public buildings on ring road.
Inventure of the City Center ? Brno – Benešova Street
Keywords: Brno; okružní třída; nejvyšší soud; nejvyšší státní zastupitelství; ring; Brno; ring road; supreme Court; The Supreme Public Prosecutor's Office