Aplikace pro zobrazení mapových podkladů ve webovém prostředí - Duchovič, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Predkladaná práca sa zaoberá návrhom aplikácie na zobrazovanie mapových podkladov, ako aj jej implementáciou do webového prostredia. Ciežom bolo vytvorenie aplikácie nezávislej na platforme. V úvode práca zoznamuje s problematikou multiplatformového programovania, v ďalších kapitolách predstavuje programovací jazyk Java a zoznamuje s použitým vývojovým prostredím. Následne sa práca venuje rozdeleniu riešenia danej problematiky na dve možnosti a návrhu zobrazovania mapových podkladov. Ďalej je vysvetlený postup programovania požadovanej aplikácie s jej následnou implementáciou do webového prostredia. Pri realizácii navrhovanej aplikácie bolo prihliadané na jej modularitu. V závere práce je zhrnutý postup riešenia a porovnanie vhodnosti použitých metód.

This thesis deals with designing application for displaying cartographic data and its implementation to the web environment. The goal was to design an application which will be independent on platform. Introduction provides basic information about the Java programming language, next chapter introduces to the applied developing environment. Then the thesis deals with an option of dividing the solution on two possibilities and the concept of displaying cartographic data. Further is described design procedure of programming application with its implementation to the web environment. Modularity of this application was ensured during its realization. In the conclusion the process of developing application is resumed and both of the solutions are compared.
Application for displaying cartographic data in web environment
Keywords: multiplatformové programovanie; aplikácia; Java; aplet; servlet; mapové podklady; webové prostredie; Internet; HTML; multi-platform programming; application; Java; applet; servlet; cartographic data; web environment; Internet; HTML