Optimalizace využití vratné vody na úpravně vody - Hanušová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
V první části diplomové práce je na základě informací z české i zahraniční literatury věnována pozornost poznatkům o vybraných technologických zařízeních na úpravnách vody. V návaznosti na to je specifikován provoz na úpravně vody ve Švařci, pro který je následně provedeno posouzení možnosti zvýšení využitého množství vratné vody v úpravárenském procesu. Dále je provedeno finanční zhodnocení záměru.

The first part of this diploma thesis deals with knowledge of chosen technological devices in water treatment plants gathered from Czech and foreign literature. The thesis continues by linking the information gathered to the water treatment plant in Švařec for which a plan to increase the sludge water volume reuse was researched and formed. Furthermore, financial assessment of this plan was completed.
Optimizing the use of sludge water on the water treatment plant
Keywords: Filtrace; koagulace; praní filtrů; kalové hospodářství; prací voda; vratná voda.; Filtration; coagulation; filter backwashing; sludge department; backwash water; sludge water.