Animace výrobních systémů - Veselský, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá vytvořením programového grafického rozhraní pro animaci výrobního procesu. Diplomová práce je rozložena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části diplomové práci je uvedena rešerše vývoje software pro simulací výrobního procesu. Dále jsou zde uvedeny základy používání simulace a animace, výhody a nevýhody. Teoretická část diplomové práce je ukončena popisem technologie a softwaru, který byl použit při vytváření grafického rozhraní pro animaci. Praktická část diplomové práce je zaměřena na vývoj programového rozhraní. Jsou zde popsány prvky, které byly použity při programování a vysvětleny základní funkce programu. Praktická část je ukončena shrnutím výstupních dat, které program uživateli poskytuje. K práci je přiloženo CD, na kterém je možno nalézt přímo zdrojový kód programu a výsledný hotový program.

This diploma thesis deals with the concept of creating a graphical user interface for the animation of a production process. The thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part contains a research of the development of the software used for the process simulation. Further there are described the basics of using simulation and animation, its advantages and disadvantages. The theoretical part of this work is completed by the description of the technology and software, which was used for creating graphical interfaces for the animation. The practical part is focused on developing software interfaces. It describes the elements which were used in programming and there are explained basic functions of the software. The practical part is completed with a summary of the output data which the program offers the user. The thesis is accompanied by a CD, which contains the source code and the final vision of the program.
Production system animation
Keywords: animace výrobního procesu; simulace; počítačová grafika; animation production process; simulation; computer graphics