Aplikace pro organizaci sportovních turnajů - Tuka, Samuel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2023)
Cieľom tejto bakalárskej práce bolo vytvoriť webovú aplikáciu pre organizáciu športových turnajov. Aplikácia umožňuje vytváranie turnajov, správu turnajov, pridávanie hráčov, generovanie zápasov, zapisovanie výsledkov a odosielanie automatických upozornení. Aplikácia je zložená zo serverovej časti, ktorá je naimplementovaná pomocou Node.js, frameworku Express.js a z klientskej časti, ktorá je naimplementovaná v Reacte. Dáta, ktoré aplikácia využíva, sú ukladané v MySQL databáze. Generovanie zápasov prebieha na základe obdoby švajčiarskeho systému a hodnôt ELO, ktoré vyjadrujú výkonnosť hráčov. Výsledkom práce je funkčná webová aplikácia, ktorá je responzívna a je ju možné použiť aj na mobilných zariadeniach. Prínosom práce je uľahčenie organizácie športového turnaja s názvom Univerzitná badmintonová liga. Aplikácia však obsahuje viacero športov a prínosom môže byť aj pre iné organizácie, ktoré sa ju rozhodnú použiť. Testovanie aplikácie prebehlo priamo pri organizovaní Univerzitnej badmintonovej ligy.

The main goal of this bachelor’s thesis was to create a web application for organizing sports tournaments. The application allows creating tournaments, managing tournaments, adding players, generating matches, recording results, and sending automatic notifications. The application consists of a server-side implemented using Node.js, Express.js framework and a client-side implemented in React. The data that the application uses are stored in a MySQL database. Match generation is based on a similar system to the Swiss system and the ELO values that express the performance of the players. The result of the work is a functional web application that is responsive and can be used on mobile devices. The contribution of the work is to facilitate the organization of a sports tournament called the University Badminton League. However, the application includes multiple sports and can be beneficial for other organizations that decide to use it. The testing of the application was conducted directly during the organization of the University Badminton League.
Web Application for Organizing Sports Tournaments
Keywords: webová aplikácia; Univerzitná badmintonová liga; organizácia športových turnajov; analýza potrieb; švajčiarsky systém; Figma; užívateľské rozhranie; Node.js; React; MUI; MySQL databáza; emailové notifikácie; testovanie aplikácie; generovanie zápasov; výsledky zápasov; web application; University Badminton League; organization of sports tournaments; needs analysis; swiss system; Figma; user interface; Node.js; React; MUI; MySQL database; email notifications; application testing; generation of matches; results of matches