Zemní plyn jako palivo pro spalovací motory - Hromádka, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Obsahem práce je stručný souhrn a charakteristika alternativních paliv spalovacích motorů. Hlavním cílem je podrobné rozebrání aplikace zemního plynu z hlediska provozního, ekonomického a ekologického.

The content of this Bachelor thesis is a short overview and characteristic of alternative fuels for combustion engines. The main object is detailed analyse of natural gas application in terms of operating, economy and ecology.
Natural gas as fuel for internal combustion engines
Keywords: Alternativní paliva; spalování vodíku; biometan; bioetanol; bionafta; LPG; CNG; LNG; Alternative fuels; hydrogen combustion; biomethan; bioethanol; biodiesel; LPG; CNG; LNG