Dálkové ovládání polohovacího zařízení - Ťapucha, Andrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Práca sa zaoberá návrhom 2D polohovatelného zariadenia pre akustické meranie v laboratórií. Využíva modely lineárnych osí MAXS1BR a PAS41BR s motormi ILS1R573PB1A0 od firmy Schneider Electric. Motory obsahujú výkonovú aj riadiacu elektroniku, ich obsluha prebieha cez komunikačný protokol RS - 485. Preto bol navrhnutý komunikačný hardware, ktorý príkazy z osobného počítača prevádza na príslušný protokol. Obsluha prebieha v dvoch režimoch, prvým je nastavenie meracieho mikrofónu do stanovenej polohy a druhým je posun medzi dvoma bodmi stanovenou rýchlostou. V navrhnutom zariadení s prevodníkom z USB do procesora ATMEGA 162 a následne do protokolu RS - 485. Súčastou práce je aj návrh mechanických častí, slúžiacich k prepojeniu oboch osí a následné uchytenie na stojan. Daľšou mechanickou súčasťou bolo vymyslieť držiak na uchytenie meracieho mikrofónu aby spĺnal požiadavku univerzálnosti.

This thesis describes the design of 2D adjustable, equipment for acoustic measurements in laboratories. It uses models and linear axes MAXS1BR PAS41BR ILS1R573PB1A0 with engines from Schneider Electric. Engines include power electronics and their Steering operation takes place via communication protocol RS - 485th It was therefore suggested communication hardware which, from a personal computer orders transferring the corresponding protocol. Operation takes place in two modes, the first setting of the measuring microphone is fixed in position and the second is a shift between two points specified speed. The device of prevodníkom drafted by the USB processor to ATMEGA 162 and then the log RS - 485th Part of the work is and design of mechanical parts, serving to link the two axes and subsequent attachment of the stand. Other mechanical devise was part of a bracket for fixing the measurement microphone and would meet the requirements of universality.
Remote Control for Positioning Device
Keywords: merací mikrofón; polohovateľné zariadenie; rozhranie USB; RS - 485; metering microphone; positioning device; USB interface; RS - 485