Fyzikální simulace látky (textilu) - Vavro, Ondrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Práce se zabývá problematikou simulace chování látek(textilu) za různých podmínek. Vysvětluje základní principy používané při konstrukci počítačového modelu látky, popisuje vnitřní i vnější sily působící na látku a ukazuje různé integrační metody postupující simulaci v čase z pohledu vhodnosti a rychlosti pro simulaci látek. Práce obsahuje i popis implementace ukázkové aplikace, ve které je část problematiky otestována.

Thesis covers problematics of simulating cloth(textile) behaviour under different conditions. It explains basic principles used in construction of cloth computer model, describes inner and outer forces that act on cloth and shows different integration methods that forward simulation in time from the view of suitability and speed when used on cloth simulation. Work also includes description of implementation of a demo application in which is part of these problematics tested.
Physical Simulation of a Cloth
Keywords: bakalářská práce; fyzikální simulace; počítačová simulace; látka; textílie; integrační metody; grafika; v reálném čase; bachelor thesis; physical simulation; computer simulation; cloth; textile; integration methods; graphics; real time