Analýza kinematiky diferenciálního robotu - Šafránek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Tato práce se zabývá analýzou kinematiky diferenciálního robotu. V první kapitole projdeme teorii ke kinematice. V následující kapitole vypočítáme přímou a inverzní úlohu kinematiky, které následně implementujeme v simulátoru. Kapitola 3 se věnuje tvorbě simulátoru kinematiky a v kapitole 4 zhodnotíme dosažené výsledky. Samotný simulátor se pak nachází v příloze A a příloha B obsahuje m-file se zpracováním výsledků simulace.

In this thesis deals with an kinematic analysis of skid-steer wheeled mobile robot. In chapter we will focuse on theore about kinematice. In chapter two there is forward and inverse kinematice which will be implemented in the parametric simulator in chapter 3. Results of simulation are sumarized in chapter 4. The simulator is located in an attachment A and m-file with resullts processing is in attachment B.
An kinematic analysis of skid-steer wheeled mobile robot
Keywords: Robot; diferenciální kolový robot; přímá úloha kinematiky; inverzní úloha kinematiky; simulátor; Robot; skid-steer wheeled robot; forward kinematice; inverse kinematice; simulator