Problematika revizí elektrických zařízení - Mašin, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Moja bakalárska práca je zameraná na prípravu a predpisy na vykonávanie východiskovej odbornej prehliadky a odbornej skúšky. V ďalšej časti sa sústredím na periodickú revíziu, jej obsah a vyhodnotenie dosiahnutých výsledkov pri meraní. Popisujem jednotlivé merania, ktoré sa odporúčajú vykonať počas odbornej prehliadky a odbornej skúšky. V práci mám zahrnutý aj prehľad špeciálnych meracích prístrojov, výhody ich použitia. Spracoval som prehľad najčastejších nedostatkov pri vykonávani odbornej prehliadky a odbornej skúšky, ktoré som rozdelil do troch častí: nedostatky pri príprave, nedostatky pri meraní a skúšaní, nedostatky pri vyhodnotení revidovaného zariadenia. V závere mojej bakalárskej práce som prakticky vykonal prípravu, meranie a skúšanie, vyhodnotenie vybraného revidovaného elektrického zariadenia.

My bachelor’s thesis is focused on preparation and regulations for executing base technical revision and professional inspection. Next part is concentrated mainly on periodical revision, its contents and evaluation of archieved results during measurement. Each type of measurement, which is recomended to execute during technical revision and professional inspection, is described. Thesis also contains overwiev of special measurement devices and benefits of their usage. Summary of the most common flaws in execution of technical revision and professional inspection was worked out and divided into three parts: lack of preparation, flaws in measurement, testing and in revised device's measurement results evaluation. Final part of my bachelor's thesis contains practical preparation process, measurement and testing and evaluation of chosen revised electrical device.
The issue of revision of electrical equipment
Keywords: revízny technik; východisková revízia; periodická revízia; merania; meracie prístroje; revidované zariadenie; merané veličiny; revision technician; base revision; periodical revision; measurements; measurement devices; revised device; measured variables