Výroba konzoly - Stračánek, Rostislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Bakalářská práce řeší návrh výroby konzoly, která slouží jako podpěra polic. Součást je zhotovena z konstrukční oceli 11 320 tloušťky 2 mm. Velikost výrobní série je 30 000 ks/rok. Jako nejoptimálnější technologie výroby byla zvolena metoda postupového stříhání a metoda ohýbání. Na základě technologických a konstrukčních výpočtů byl navržen nástroj pro postupové stříhání a nástroj pro ohýbání. Pro nástroje byla vytvořena výkresová dokumentace. Jako výrobní stroj byl zvolen výstředníkový lis S 250 s jmenovitou silou 2 500 kN. V ekonomické části práce je spočítaná cena jednoho výrobku, která činí 41 Kč.

Bachelor thesis deals with the manufacture of bracket, which serves as support rack. This component is produced from construction steel 11 320 of width 2 mm. The production lot of 30 000 pieces a year. As a most optimal technology were chosen technology of shearing and technology of bending. On the basis of technological and engineering calculations there was designed a tool for technology of shearing and tool for bending technology. There was created a drawing specification for tools. As a manufacturing machine was selected eccentric press S 250 with a nominal power of 2500 kN. In the economic part of thesis is calculation of one product, which is 41 CZK.
Manufacturing of bracket
Keywords: Ocel 11 320; konzola; technologie stříhání; technologie ohýbání; lis S250; steel 11 320; briket; technology of shearing; technology of bending; S250 press