Návrh kamerového systému pro detekci polohy karoserie automobilu - Hvížďala, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Tato práce se zabývá vytvořením vhodného systému pro měření a výpočet polohy karoserie v prostoru. V práci je popsán výběr vhodného softwaru a hardwaru a tvorba výpočtového algoritmu, pro kalibraci a výpočet polohy jednotlivých karoserií. Pro úspěšné vypracování bylo nutné sestrojit simulační 3D model, na kterém byl celý algoritmus testován a následně aplikován na tmelících linkách.

This work is dealing with creation of suitable system for positioning of car body in the 3D space. In this work is described process of choosing of suitable software and hardware and creation process of mathematical algorithm for calibration and positioning of each car body. For successful completing was necessary to design simulation 3D model, on which were all algorithms tested and then applied on sealing lines.
Design of a vision system for localization of a car body
Keywords: výpočet polohy; kamerové systémy; tvorba algoritmu; computation of the position; camera systems; creation of the algorithm