Generátor klientů pro Language Server Protocol - Jelínek, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Diplomová práce se zabývá protokolem Microsoft Language Server Protocol. V teoretické části práce je popsána architektura a vlastnosti protokolu, popis implementace protokolu LSP uvnitř vývojových prostředí Eclipse a VS Code a postup pro vytvoření nového zásuvného modulu do vývojových prostředí Eclipse a VS Code. Dále se teoretická část práce věnuje seznámení s projektem Apache Camel a implementací Camel Language serveru a Camel Language klientů pro rozšířenou jazykovou podporu. Poslední zmínka teoretické části je věnována nástroji pro usnadnění vytváření nových projektů Yeoman. Popis praktické části práce se zabývá vlastnostmi a implementací vytvořeného generátoru klientů pro Language Server Protocol.

The Diploma thesis deals with the Microsoft Language Server Protocol. The theoretical part describes the architecture and protocol properties, the LSP implementation within the Eclipse and VS Code development environments and a procedure for creating a new plug-in in the Eclipse and VS Code. In addition, the theoretical part familiarizes with Apache Camel project and implementation of Camel Language server and Camel Language clients for extended language support. The last mention in the theory is about the Yeoman tool for scaffolding a new projects. The description of the practical part deals with properties and implementation of the created LSP clients generator for Language Server Protocol.
Client Generator for Language Server Protocol
Keywords: Apache Camel; Eclipse; JSON-RPC; Language Server Protocol; LSP; VS Code; Yeoman; Apache Camel; Eclipse; JSON-RPC; Language Server Protocol; LSP; VS Code; Yeoman