Návrh zakládacího zařízení pro experimentální CNC stroj - Mišún, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Táto bakalárska práca sa zaoberá konštrukčným riešením zakladacieho mechanizmu pre malý experimentálny CNC zariadenie a zautomatizovanie zakladacieho cyklu. Práca obsahuje popis manipulačných zariadení, druh výrobnej technológie na spracovanie zakladača, návrh vhodného riešenia a technicko-ekonomické vyhodnotenie. Súčasťou práce je výkresová dokumentácia zakladacieho mechanizmu a ďalších komponentov, ktoré sú súčasťou mechanizmu.

This thesis deals with the construction of the stowing device for small experimental CNC machine and automation of the stowing cycle. The work describes the handling equipment, type of production technology for processing the binder, design appropriate solutions and techno-economic evaluation. Part of the work is drawings stowing mechanism and other components that are part of the mechanism.
Design of stowing device for experimental CNC machine
Keywords: automatizácia; zakladací mechanizmus; CNC zariadenie; výrobne technológie; automation; stowing mechanism; CNC machine; technology of production