Nosná železobetonová konstrukce administrativní budovy - Král, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Diplomová práce se zabývá návrhem hlavní částí nosné konstrukce železobetonového skeletu administrativní budovy. Řešenými prvky jsou lokálně podepřená stropní deska, ztužující obvodové žebro, vnitřní sloup, stěna a základový pás. Součástí práce jsou výkresy tvaru a výztuže. Výpočet vnitřních sil byl proveden v programu SCIA Engineer. Dále byl proveden výpočet zjednodušenou metodou náhradních rámů a výsledky porovnány.

Master thesis describes the design and assessment of main parts monolithic reinforced concrete construction of office building. Solved elements are locally supported slab, stiffening perimeter beam, column, wall and fundamention strip. Components of master thesis are also drawings of shape and reinforcement. Calculation of internal forces was performed by computer program SCIA Engineer. It was control by simplified method of replacement frames and results were compared.
Reinforced concrete structure of the office building
Keywords: Lokálně podepřená deska; obvodové ztužující žebro; sloup; stěna; základový pás; železobeton; dimenzování.; Locally supported slab; stiffening perimeter beam; column; wall; fundamention strip; reinforced concrete; dimensioning.