Návrh síťové infrastruktury pro základní školu - Lipták, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Bakalárska práca sa zaoberá návrhom počítačovej siete pre vybranú základnú školu. Práca je rozdelená na tri časti. Analytická časť obsahuje analýzu súčasného stavu. Teoretická časť sa venuje popisu jednotlivých technických riešení a rôznych stratégií pri návrhu počítačovej siete. V praktickej časti sa nachádza reálny návrh počítačovej siete, v ktorom sú využité popísané stratégie a hardware z teoretickej časti. Cieľom práce je správny návrh siete na základe požiadaviek investora.

The Bachelor's thesis deals with design of computer network for selected elementary school. The thesis is divided into three parts. The analytical part contains an analysis of the current state. The theoretical part is devoted to the description of individual technical solutions and various strategies in the design of a computer network. In the practical part, there is a realistic design of a computer network in which the described strategies and hardware from the theoretical part are used. The aim of the thesis is to correctly design the network based on the investor's requirements.
Elementary School Network Infrastructure Design
Keywords: návrh počítačovej siete; lokálna sieť; sieťová infraštruktúra; štruktúrovaná kabeláž; computer network design; local network; network infrastructure; structured cabling