Problematika stanovení vybraných polutantů v odpadních vodách - Maidlová, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2010)
V této bakalářské práci bylo řešeno stanovení základních ukazatelů v odpadních vodách vypouštěných z čistíren odpadních vod. Byly zjišťovány tyto parametry: biochemická spotřeba kyslíku, chemická spotřeba kyslíku, nerozpuštěné látky, dusík anorganický, dusík celkový, celkový fosfor, RAS a pH a bylo posuzováno, zda vzorky vyhoví legislativním požadavkům na vypouštění vyčištěných odpadních vod do vod povrchových.

The focus of this thesis is to detect the basic indicators of waste waters released from waste watter treatment plants. The following parameters were discovered: biochemical oxygen demand, chemical oxygen demand, dissolved solids, inorganic nitrogen, total nitrogen, total phosphorus, pH these result led to a conclusion whether the specimens meet the legislative requirements for releasing the treated waste waters into the surface waters.
Quantification of selected pollutants in waste waters
Keywords: screeningová metoda; rozhodčí metoda; odpadní vody; škodliviny anorganického původu; škodliviny organického původu; Screen method; arbitration analysis; waste-watter; inorganic pollutants; organic pollutants