Návrh vahadla systému odpružení vozidla - Bradáč, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Tato práce se zabývá návrhem konstrukce předních vahadel v systému zavěšení pro vozidlo Formula Student Dragon 8. Úvodní část práce se zabývá soutěží Formula Student, jejími pravidly a omezením vzhledem k systému zavěšení, rešerší o používaných typech zavěšení u formulových vozidel a jejich hlavních částí. Další část se zabývá samotným návrhem konstrukčního řešení v CAD a nutnými simulacemi. Poslední část práce se věnuje samotné realizaci finálního řešení a jeho aplikaci do systému vozidla.

This thesis deals with the design of the front rocker arms in the suspension system for the Formula Student Dragon 8. The introductory part of the thesis deals with the search of the used suspension types for the Formula Vehicles, their main parts and limitations by rules of the Formula Student. The next part deals with the design solution and the necessary simulations. The last part of the thesis deals with the implementation of the final solution and its application to the vehicle system.
Suspension Rocker Design
Keywords: Systém zavěšení; Formula Student; přední vahadlo; CAD; Suspension system; Formula Student; front rocker; CAD