Emulátor UHF RFID tagu - Janošík, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Táto práca sa venuje návrhu obvodového zapojenia a konštrukcii externého backscatter modulátoru pre emulátor RFID tagu pre pásmo UHF. Navrhovaný modulátor je pripojený k softwarovému rádiu USRP a k anténe. Backscatter modulácia je realizovaná prepínaním medzi prispôsobenou a neprispôsobenou záťažou. Impedanciu neprispôsobenej záťaže je možné plynule regulovať. Výsledkom práce je vyrobený funkčný prototyp.

This thesis deals with the design of external backscatter modulator for RFID tag emulator, which is used in UHF band. This modulator is connected with the Universal Software Radio Peripheral and antenna. Realization of a backscatter modulation contains switching between a matched load and an unmatched load. Impedance of the unmatched load is continuously adjustable. Result of this thesis is function prototype.
UHF RFID tag emulator
Keywords: RFID; emulátor tagu; backscatter modulátor; laditeľná záťaž; RFID; tag emulator; backscattering; adjustable load