Ekonomické přínosy z nasazení CNC stroje ve strojírenské firmě - Kuchárik, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Riešenou témou je analýza aplikácie CNC strojov v strojársskej výrobe, ktorá sa zaoberá ekonomickými prínosmi a porovnáva s konvenčnými technológiami. Po preštudovaní odbornej literatury a obeznámení sa s praktickým využitím CNC strojov v společnosti EKOM spol. s.r.o. sú získané ekonomické parametry z nasadenia CNC stroja na výrobu zadanej súčasti v kusovej i sériovej výrobe.

The aim of bachelor’s thesis is the analyse of the application of the CNC machines for the production, target to the economical effects of the machining process and compare with conventional technologies. After studying proper literature and becomming familiar with the production of the CNC machines in Ekom company, is finding out economical parameters of CNC machine for piece and serial production of the chosen part.
Economical Benefits of Implementation of CNC Machine to an Engineering Company
Keywords: CNC obrábacie centrá; CNC a konvenčné technológie; Aplikácia CNC stroja; Ekonomické prínosy CNC stroja; CNC machines; CNC and conventional technology; Implementation of CNC machine; Economical benefits of CNC machine