Frézování asfaltových vrstev vozovek - Brida, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na porovnání vlivu rychlosti pojezdu silniční frézy na vlastnosti R-materiálu. V teoretické části práce je rozebrána problematika výroby a použití R-materiálu. Praktická část spočívá v posouzení čáry zrnitosti těchto materiálů, vyextrahování asfaltového pojiva ze vzorku a vykonání zkoušek na takto získaném pojivu.

The bachelor thesis is focused on the comparison of the influence of the milling machine movement speed on the properties of RAP (reclaimed asphalt pavement). The theoretical part describes issue of production and usage of RAP. The practical part evaluates the sieve size distributions of these materials and needle penetration and softening point of bitumen recovered from RAP samples.
Milling of asphalt layers of pavements
Keywords: R-materiál; frézování asfaltové vrstvy; zrnitost; penetrace jehlou; bod měknutí; Reclaimed asphalt; milling of asphalt layer; aggregate gradation; needle penetration; softening point