Vývoj sportovních vozů Lancia - Čech, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Práce pojednává o vývoji sportovních a závodních vozů Lancia. Cílem je přiblížit konstrukční řešení, popsat je a provést jejich rozbor. Případně porovnat, jak daný problém řešila konkurence. V první části je nastíněn vznik automobilky a stručně popsány první vozy, jejich konstrukce a především inovační prvky. V druhé části jsou podrobně popsány a rozebrány dva úspěšné vozy na závodním poli.

This thesis deals with the development of Lancia sports and racing cars. The main goal is to clarify design solutins, described them and do an analysis. Alternatively to compare how the competition dealt with the problem. The first part outlines the emergence of car factory and briefly describes the first cars, their design and especially the innovative features. In the second part two successful racing cars from the racing field are decribed and analyzed in detail.
Evolution of the Lancia Sport Cars
Keywords: Lancia; rally; formule; závodní; motor; podvozek; Lancia; rally; formule; racing; engine; chassis