Gaussovské filtry s rotujícím jádrem - Vintr, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Tato práce má za cíl vytvořit teorii gaussovských 1D filtrů s rotující maskou, díky které bychom měli být schopni naprogramovat algoritmus pro snížení šumu a zvýraznění struktury paprsků v digitálním obraze sluneční koróny.

The objective of this thesis is to create Gaussian 1D filters with rotating kernel theory which enables to program algorithm for noise reduction and beam structure highlighting in a digital picture of the solar corona.
Gaussian filters with rotating kernel
Keywords: rotující jádro; rotující maska; gaussovský filtr; analýza digitálního obrazu; sluneční koróna; rotating kernel; gaussian filter; digital image processing; solar corona