Podpora kvalitativních požadavků služeb v sítích WLAN - Mizera, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na bezdrátové sítě WiFi a přenos multimediálních služeb pomocí těchto sítí. Pojednává o spojení služeb telekomunikačních a datových sítí, jejich společném využití pro přenosy dat v reálném čase, konkrétně přes bezdrátové přenosové médium pomocí standardů IEEE 802.11. Popisuje jednotlivé standardy 802.11, hlavně standard 802.11e, na který je celá práce zaměřena. Druhá část práce se zabývá navržením stanovišť pro provedení měření na ověření, funkčnosti podpory kvalitativních požadavků QoS v testované síti.

The bachelor´s thesis is focused on wireless networks WiFi and the transmission of multimedia using these networks. It discusses the connection of telecommunication and data networks, their common use for transfer of data in real time, particularly through wireless transmission medium using standards IEEE 802.11. It describes individual standards 802.11, mainly 802.11e on which is this bachelor´s thesis focused. The second part of the work is focused on designing the networks for measuring to verify the functionality of service quality support in the tested networks.
Service quality support in WLAN networks
Keywords: WLAN; QoS; WMM; 802.11e; AP; VoIP; real-time; IntServ; DiffServ; WLAN; QoS; WMM; 802.11e; AP; VoIP; real-time; IntServ; DiffServ